Teplárny Brno potěší nové školáky

01. 09. 2012

O něco slavnostnější vstup než obvykle do školy čeká na prvňáčky v 38 brněnských školách. Teplárny Brno, které je zásobují teplem, totiž připravily pro nové školáky pěkný a věcný dárek, aby jím zpříjemnily úvodní den školní docházky. „Děti od nás dostanou praktický a bezpečnostní balíček. Ve vaku na přezůvky najdou ještě box na svačinu, anglicko-české pexeso a reflexní přívěsek na aktovku, aby je řidiči nepřehlédli,“ popsala mluvčí brněnských tepláren Michaela Gáliková.

Podarováno bude na dva tisíce dětí. „Chtěli bychom se dětem představit i tímto způsobem, aby si uvědomily, že teplo ve škole nebo doma není úplná samozřejmost, protože i to teplo se musí někde vyrobit. Centrální zásobování teplem dnes znamená velmi pohodlný a jednoduchý způsob vytápění, takže si děti ani nemusejí uvědomovat, kde se to teplo bere,“ zdůvodnil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

S nápadem podarovat prvňáčky přicházejí Teplárny Brno letos poprvé, do budoucna by se však z akce měla stát tradice. „Ředitelé a ředitelky škol naši nabídku velmi uvítali, zvláště nyní po zrušení „pastelkovného“, doplnila Gáliková.

Teplárny Brno jsou městskou společností, která vyrábí teplo a elektřinu. Systém centrálního zásobování teplem využívají 2/3 Brna, kromě 92 000 domácností také úřady, nemocnice nebo právě školy.