Lékaři v Úrazovce operují s novou kostní vrtačkou

13. 08. 2014

Novou kostní vrtačku získala Úrazová nemocnice díky sponzorské pomoci Tepláren Brno. „Jedná se o univerzální přístroj určený k využití především v ortopedii a traumatologii,“ upřesnil ředitel úrazovky Karel Doležal. Zakoupený systém nabízí jednotnou základnu pro vrtání, frézování i řezání s technologií určenou k použití při operacích na velkých i malých kostech, například při operacích kolene, kyčle, nohy, ruky a ramene.

Teplárny Brno podporují brněnské zdravotnictví cíleně již několik let. „Jako městská společnost cítíme zodpovědnost k městu, v němž působíme. A stejně jako nám záleží na životním prostředí, není nám lhostejná ani kvalita života jeho obyvatel. S úrazovkou i dalšími nemocnicemi v Brně spolupracujeme pravidelně již od roku 2005 a vždy se po dohodě s lékaři snažíme vytipovat to, co potřebují pro zlepšení péče o pacienty, ale co by si kvůli napjatým rozpočtům mohli dovolit zakoupit jen obtížně,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon. Příspěvek z Tepláren Brno tak již například v úrazovce umožnil spolu s dalšími sponzorskými dary zhruba před rokem pořízení nového ultrazvuku pro urologickou vyšetřovnu. Ten nahradil tehdy již dosluhující aparát, jenž jako jediný sloužil oběma městským nemocnicím a byl v provozu od roku 1999.

„Hlavním důvodem, proč tentokrát padla volba právě na kostní vrtačku, byl zejména stoupající počet ortopedických operací a úrazů společně se stále se horšícím stavem stávajícího technického vybavení. Ve spojení s velkým vytížením a jeho stářím bychom již nebyli schopni pokrýt současný provoz operačních sálů,“ doplnil ředitel úrazovky Karel Doležal.

GSM: 724 430 587