Teplárny Brno začaly topit

23. 09. 2014

Do brněnských radiátorů začalo letošní první podzimní den, 23. září 2014, opět proudit teplo. Teplárny Brno zahájily dodávky tak jako každoročně s ohledem na vývoj počasí i jeho prognózu pro následující období. „Vzhledem k ochlazení v posledních dnech a nepříliš příznivé předpovědi jsme se rozhodli začít s vytápěním. Zahájení dodávek jsme konzultovali také s našimi většími odběrateli, především se zástupci bytových družstev, kteří rozhodnutí uvítali,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon. Nadále bude výkon teplárenských zdrojů regulován podle vývoje venkovních teplot a požadavků odběratelů.

Zahájit vytápění domácností, firem a institucí jsou teplárny připraveny od 1. září, kdy podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR začíná otopné období. V této době jsou zahájeny dodávky tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot.

Teplárny Brno doporučují odběratelům překontrolovat si svá zařízení ústředního topení, zda nejsou uzavřeny ventily. „Pokud jste napojeni na systém centrálního zásobování teplem a ve vašem objektu by byly zjištěny nějaké problémy s dodávkami tepla, prosím kontaktujte dispečink Tepláren Brno (545 161 545),“ upřesnil provozní ředitel Tomislav Šmíd.

V září jako letos začaly teplárny zásobovat brněnské domácnosti také v předchozí topné sezoně. Vloni však odstartovaly dodávky tepla 18. září, letos je to tedy o 5 dní později. Pokud by došlo v dalších dnech k nárůstu teplot, přistoupí Teplárny Brno k přerušení dodávek.

GSM: +420 724 430 587