Teplárny Brno dnes zahájily dodávky tepla do sítě centrálního zásobování teplem

25. 09. 2015

S nástupem podzimu zahájily Teplárny Brno topnou sezonu. Na rozdíl od loňského roku, kdy se radiátory v brněnských domácnostech rozehřály přesně na první podzimní den, letos začaly Teplárny Brno topit až o dva dny později: v pátek 25. září 2015.

Otopné období začíná podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vždy 1. září. Od této chvíle musí být již vše připraveno, aby teplárny začaly s dodávkami tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot. „Počasí v dalších dnech a týdnech ukáže, zda topná sezona bude již bez přerušení pokračovat, nebo nás „babí léto“ ještě příjemně překvapí. Další výkon teplárenských zdrojů budeme regulovat podle venkovních teplot a požadavků odběratelů,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA. V roce 2011 se například díky mimořádně teplému počasí začalo v Brně topit až 10. října. Teplárny Brno zásobují kromě zhruba 92 tisíc domácností také školy, nemocnice, úřady a další instituce.

Teplárny Brno doporučují odběratelům překontrolovat si svá zařízení ústředního topení, zda nejsou uzavřeny ventily. Pokud se v objektu, napojeném na systém centrálního zásobování teplem objeví nějaké problémy s dodávkami tepla, je třeba kontaktovat dispečink Tepláren Brno (545 161 545).

Uplynulá topná sezona trvala od 23. září plynule až do 6. května 2015, kdy TB dodávky s ohledem na vývoj počasí přerušily. Kvůli citelnému poklesu venkovních teplot Teplárny Brno 21. května 2015 opět dodávky obnovily a definitivně pak ukončily až o týden později ve čtvrtek 28. května.