Teplárny Brno pomáhají Masarykovu onkologickému ústavu

13. 10. 2015

Teplárny Brno, a.s., nejsou jen dodavatelem tepla pro moravskou metropoli, ale také jako společensky zodpovědná společnost patří k důležitým sponzorům. Svoji sponzoringovou strategii jako firma s výhradně lokálním zaměřením cíleně soustředí především na pomoc zdravotnickým zařízením v Brně.

Snahou je touto pomocí ukázat, že Teplárnám Brno není lhostejné její okolí, životní prostředí, ale ani kvalita života lidí ve městě.

Částka je vždy po dohodě s lékaři určena na pořízení techniky či vybavení, které zdravotníkům chybí. Letos lékaři Masarykova onkologického ústavu využili sponzorský příspěvek Tepláren Brno pro pořízení elektrokoagulační jednotky pro šetrné zastavení krvácení z menších cév při operacích.

„Masarykovu onkologickému ústavu přispívají Teplárny Brno pravidelně už od roku 2010, za tu dobu jsme této výjimečné nemocnici věnovali 1,5 milionu korun. Jsem velmi rád, že můžeme onkologům alespoň tímto způsobem pomáhat v boji s nádorovým onemocněním a že i díky tomu při léčbě rakoviny dosahují lepších a lepších výsledků,“ podotkl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA.

V minulých letech sponzorské dary Tepláren Brno pomohly onkologům například při pořízení videokolonoskopu, přístrojů umožňujících diagnostiku a prevenci dědičných forem nádorových syndromů či zařízení pro bronchoskopické zákroky, které velmi často zachraňují život nemocných. O konkrétním využití daru pro další období se zatím jedná.