Teplárny Brno získaly ocenění v soutěži Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost

20. 11. 2015

Teplárny Brno získaly ocenění v premiérovém ročníku soutěže Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost. V kategorii Podnikatelský sektor nad 250 zaměstnanců obsadily 2-3. místo. „Velmi nás to potěšilo. Ocenění chápeme především jako uznání naší dlouhodobé sponzoringové strategie v této oblasti, která je vedena snahou pomáhat hlavně těm, kteří to ne vždy sami dokáží, a podporovat aktivity, které mají nezanedbatelný sociální nebo kulturní význam,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA.

Teplárny Brno dlouhodobě pomáhají tam, kde je třeba. Od roku 2010 například cíleně podporují brněnské zdravotnictví či přispívají neziskovým organizacím, které se zabývají handicapovanými či nemocnými, především dětmi a seniory. Na podporu veřejně prospěšných aktivit formou darů vynakládají průměrně 0,1 % z ročního obratu. Neméně důležité je pro vedení společnosti také péče o spokojenost zaměstnanců. Mezi jejich benefity náleží například příspěvek na sport, kulturu či péči o zdraví nebo třeba „vánoční kapr“. Peníze z tzv. osobního konta, které mají zaměstnanci k dispozici, lze využít také k úhradě školkovného a dětských kroužků. Vedení společnosti se pravidelně schází i s bývalými zaměstnanci-důchodci.

Historicky první ročník soutěže, do něhož se přihlásilo 23 subjektů, vyhlásila v březnu letošního roku Rada Jihomoravského kraje ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou jižní Moravy a Radou kvality ČR. Soutěže se mohly zúčastnit jak organizace podnikatelského, tak i veřejného sektoru včetně škol, nemocnic, sociálních zařízení, obcí a podobně. Smyslem soutěže je veřejně ocenit úsilí organizací, které se společenskou odpovědností aktivně a nad rámec svých zákonných povinností zabývají. Hodnotící kritéria byla rozdělena do několika kategorií, například regionální odpovědnost, sociální odpovědnost či odpovědnost ekonomická nebo environmentální.

Ocenění předal vítězům hejtman Michal Hašek na slavnostním večeru 19. listopadu 2015 v rámci III. ročníku konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti, která se uskutečnila v Multifunkčním centru zámku Lednice.