Teplárny Brno zahajují road show

04. 12. 2015

Symbolicky v pátek 4. prosince startuje originální desetidenní road show, kterou pro Brňany připravily Teplárny Brno v rámci svého 85. výročí. Právě v tento den v roce 1930 zahájila svůj provoz teplárna na Špitálce a začaly se psát dějiny teplárenství v Brně.

Obdobně jako většina akcí připravených u příležitosti 85. jubilea je i road show určena především veřejnosti. „Touto netradiční prezentací chceme občanům ukázat, že teplárny i přes svou dlouhou historii jsou moderní společností, která i do budoucna bude Brno nejen hřát, ale poskytovat i další energetické služby obyvatelům,“ uvedl generální ředitel tepláren Ing. Petr Fajmon, MBA.

Ani při čekání na tramvaj tak letos Brňanům v adventním období zima nebude. Postupně se na vybraných zastávkách, například na Joštově, Mendlově či Malinovského náměstí, náměstí Svobody či u hlavního nádraží, budou moci ohřát u plynových ohřívačů vzduchu, tzv. hříbků, a u stánku jim budou k dispozici nejen informační materiály o aktivitách TB, ale jejich pracovníci jim také zodpoví veškeré dotazy například o službách, které nabízejí. Připraveny budou i horké nápoje. Zájemci se mohou zapojit do soutěží o drobné ceny anebo se zúčastnit prosincového kola tipovací soutěže, kterou Teplárny Brno spustily letos v říjnu, či se dozvědět více o mobilní aplikaci Teplota v Brně, s jejíž instalací do mobilních zařízení s operačním systémem iOS nebo Android pracovníci tepláren případně rádi pomohou.
Přesnou lokalizaci, kde se kdy bude stánek nacházet, bude možné najít s předstihem na webu Tepláren Brno www.teplarny.cz.

V rámci oslav 85. výročí se letos Teplárny Brno prezentovaly Brňanům například na výstavě v Galerii Vaňkovka, s podrobnostmi z historie, ale i s plány do budoucna seznamuje cestující mini-výstava instalovaná v jedné z tramvají. Zájemci si také už od počátku října mohou zdarma stáhnout do svých mobilů již zmíněnou aplikaci Teplota v Brně, která jim umožní zjistit aktuální teplotu v kterékoliv městské části.