Dosavadní vývoj topné sezony 2015/2016

12. 02. 2016

Ač topná sezona 2015/2016 ještě nekončí a vstupuje teprve do své poslední třetiny, můžeme již s poměrně vysokou mírou pravděpodobnosti říci, že to bude třetí topná sezóna v řadě s mírnou zimou, tedy s teplotně nadnormálním průběhem počasí. Za období říjen 2015 – leden 2016 se průměrná teplota v Brně pohybovala více než 1°C nad dlouhodobým průměrem. Pouze měsíc leden patřil k chladnějšímu období, všechny zbývající měsíce, zvláště pak prosinec, byly teplotně nad normálem. A do této skupiny se nejspíš zařadí i probíhající únor. Přesto, srovnáme-li prodeje tepla meziročně, Teplárny Brno prodaly za hodnocené období říjen-leden o 120 tis. GJ (tj. o 6%) více tepla.

Topnou sezonu zahájily Teplárny Brno v pátek 25. září 2015, o dva dny později než v roce 2014. Otopné období začíná podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vždy 1. září. Od této chvíle musí být již vše připraveno, aby teplárny začaly s dodávkami tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot.

e-mail: diatkova@teplarny.cz