Obnovujeme dodávky tepla

17. 05. 2016

Díky teplému počasí mohly Teplárny Brno před týdnem v pondělí 9. května 2016 přerušit dodávky tepla. Razantní nástup „ledových mužů“ ale změnil situaci. Vzhledem k prudkému ochlazení byla totiž naplněna podmínka stanovená vyhláškou pro vytápění a radiátory se tak znovu rozehřály v pátek 13. května 2016. „Další vývoj záleží na počasí. Podle současné předpovědi meteorologů odhadujeme, že budeme topit zhruba do konce tohoto týdne,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA.

Pravidla pro vytápění stanovuje vyhláška Ministerstva průmyslu a obchodu č.194/2007. Ta uvádí, že dodávky tepla jsou přerušeny, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu vystoupí nad plus 13 stupňů C ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat snížení této teploty.

Výkon zdrojů TB, a.s., bude i nadále regulován podle vývoje venkovních teplot a požadavků odběratelů.

Standardní otopné období začíná vždy 1. září daného roku a končí 31. května následujícího roku. Předcházející topnou sezonu ukončily Teplárny Brno s ohledem na vývoj počasí a průměrné denní venkovní teploty 28. května 2015.