Elektromobilita v Brně

04. 10. 2016

Rada města Brna v působnosti valné hromady Tepláren Brno, a.s. vzala na vědomí Koncepci aktivit společnosti Teplárny Brno, a.s. v oblasti elektromobility, tedy aktivity spojené s vybudováním a správou infrastruktury dobíjecích stanic a hledáním aplikací v oblasti elektromobility.

Teplárny Brno jsou společností, která hraje významnou roli při naplňování strategie města a zapojuje se do jeho projektů. Nyní se Teplárny Brno, které jsou kromě tepla díky kogeneraci rovněž výrobcem elektrické energie, chtějí stát aktivním partnerem ve skupině zabývající se přípravnou fází projektu výstavby infrastruktury elektrodobíjecích stanic pro elektromobily, a to zejména v lokalitách, kde již TB elektřinu produkují. Jako její významný výrobce mají Teplárny Brno rovněž zkušenosti s budováním rozsáhlých síťových projektů a správou sítě.

Zapojením do projektu elektromobility v městě Brně chtějí Teplárny Brno zkvalitnit a rozšířit své portfolio poskytovaných služeb. „Teplárny Brno spoluvytváří trendy v energetice a dlouhodobě spolupracují s odborníky z vysokých škol. Je pochopitelné, že s nimi město může při přípravě nových projektů počítat jako s vysoce kvalifikovaným partnerem“ uvedl Petr Hladík, předseda představenstva. Elektromobilita je navíc dalším logickým krokem navazujícím na kogenerační výrobu tepla a elektřiny šetrnou k životnímu prostředí, neboť ekologický aspekt je pro Teplárny Brno jako společensky odpovědnou firmou prioritou.

e-mail: diatkova@teplarny.cz