Teplárny Brno i letos obdarují novopečené školáky

30. 08. 2013

S překvapením navíc budou i letos první školní den odcházet prvňáčci z osmatřiceti brněnských škol, které jsou připojeny k centrálnímu zásobování teplem. Společnost Teplárny Brno totiž pro novopečené školáky připravila pěkný a praktický dárek. „V pytlíku na přezůvky najdou děti úkolníček, reflexní náramek, aby je řidiči nepřehlédli, a krabičku na svačinu,“ popsala mluvčí Tepláren Brno Michaela Gáliková. S nápadem obdarovat žáčky prvních tříd a udělat z toho tradici přišly Teplárny Brno poprvé vloni. „V první řadě jsme si přáli udělat dětem radost. Současně se jim však chceme také více představit,“ připomněl generální ředitel společnosti Petr Fajmon. Celkem připravily letos teplárny dárky pro bezmála 2200 dětí. „Snažíme se, aby si děti lépe uvědomily, kde se vlastně teplo bere. Centrální zásobování teplem je v současnosti tak komfortní služba, že děti ani nepřemýšlí o tom, jak se teplo vyrábí a distribuuje směrem do škol a do domácností,“ upřesnil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Teplárny Brno jsou městskou společností, která vyrábí teplo a elektřinu. Systém centrálního zásobování teplem využívají dvě třetiny moravské metropole, kromě zhruba 92 tisíc domácností jsou na něj připojeny například také úřady, nemocnice či právě školy.