Oprava horkovodu Brno-Střed omezí dodávku teplé vody některým objektům

11. 07. 2017

Kvůli opravám na páteřním teplovodu Brno-Střed odpojí Teplárny Brno od 12. 7. 2017 do 13. 7. 2017 některé připojené objekty v centru města. „Během pravidelné kontroly sítí jsme zjistili netěsnosti na horkovodu Brno-Střed. Abychom zabránili větším komplikacím v plném provozu během topné sezony, plánujeme veškeré opravy tohoto druhu do letních měsíců, aby dopad na spotřebitele byl co nejmenší,“ vysvětlil generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon.

Zhruba dvacetihodinová odstávka je plánována zejména na noční hodiny a započne 12. 7. ve 22 hodin a potrvá přes noc zhruba do 18.hodiny následujícího dne. Běžný provoz domácností však bude omezen jen minimálně, obyvatelé připojených domů odstávku takřka nepocítí, protože z kohoutku poteče voda předehřátá z akumulačních nádrží výměníkových stanic. Náročnější bude situace především v několika velkých hotelích a administrativních objektech, a to včetně Magistrátu města Brna. „Zástupci Tepláren Brno se spojili s dotčenými institucemi v předstihu, aby se mohly připravit a minimalizovat možné nepříjemnosti, za které se samozřejmě omlouváme“ doplnil provozní ředitel Ing. Jiří Šamánek.

Opravy teplárenských soustav v letních měsících probíhají i v jiných městech. Zatímco Teplárny Brno však většinou plánují odstávky v řádu hodin, obyvatelé jiných měst bývají odpojeni i několik dnů.