Teplárny Brno přerušují dodávky tepla

13. 04. 2018

S nástupem téměř letního počasí přerušují Teplárny Brno v pátek 13. dubna dodávky tepla. Stane se tak takřka na den přesně po sedmi měsících od zahájení topné sezony 2017/18, která odstartovala vloni 15. září. „Na dalších cca 10 dní hlásí meteorologové poměrně vysoké teploty, proto jsme přistoupili k přerušení vytápění. V případě, že průměrné teploty klesnou pod 13°C, jsme připraveni dodávky ihned obnovit.“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA. Vloni byla topná sezona definitivně ukončena o měsíc později, 13. května.

Otopné období začíná podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vždy 1. září a trvá do 31. května následujícího roku. Zahájení, přerušení a ukončení dodávek tepla se odvíjí od průměrných denních teplot venkovního vzduchu a prognózy počasí dle ČHMÚ. Teplárny začínají s dodávkami tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot. Dodávky tepla jsou přerušeny, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu vystoupí nad +13 °C ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat snížení této teploty.