Teplárny Brno přidaly mezi své zákazníky stotisící byt

20. 01. 2020

Teplárny Brno přidaly mezi své zákazníky stotisící byt

Stotisící byt v jihomoravské metropoli si připsaly na seznam svých zákazníků Teplárny Brno. Jde o jednu z nově připojených bytových jednotek na adrese U Červeného mlýna v lokalitě za královopolským obchodním centrem. „Těší mě, že v Brně stále roste počet těch, kteří se spoléhají na centrální zásobování teplem. Pro srovnání: rodinný domek s kotlem na pevná paliva vypustí do ovzduší stejné množství prachu jako teplárna při výrobě tepla zhruba pro 300 bytů. Teplárny samy pak neustále modernizací svých technologií přispívají k dalšímu snižovaní ekologické zátěže, ať už se jedná snižování emisí oxidů dusíku či CO2,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková. V současnosti už Teplárny Brno zásobují více než polovinu brněnských bytů. „Zájem o teplo s plným komfortem mají však kromě domácností rovněž provozovatelé průmyslových a výrobních objektů stejně jako developeři připravující obytné či administrativní komplexy. Portfolio našich odběratelů se stále zvyšuje,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon a dodal: „Připojení jubilejní bytové jednotky bereme trochu jako první dárek k letošnímu výročí naší společnosti.“ Teplárny Brno si totiž v tomto roce připomínají 90 let od chvíle, kdy byla spuštěna teplárna na Špitálce.

Mezi odběrateli Tepláren Brno jsou kromě domácností například AZ Tower, Masarykův onkologický ústav, polyfunkční objekt SONO Centrum, Vila Tugendhat, univerzity a pivovar či desítky dalších významných brněnských firem a institucí.